Vélemények | Beszélő Babakezek

Vélemények

Még több szülői véleményt olvashatsz a Blogban.

"Hihetetlen!"

Hihetetlen! Közelebb kerültünk egymáshoz,...megkönnyíti az életet,... jó szórakozás. - Rudnicki Lívia

 

"Segít a beszédfejlődésben."

Dr. Tóth Ágnes mindkét gyermekével jelel és jár a Beszélő Babakezek tanfolyamokra. Bevált a módszer a sajátos nevelési igényű és a tipikus fejlődésű gyermekénél is.

További szülői vélemények a Babakezek Youtube csatornáján.

 

A babajelbeszéd pszichológus szemmel

A babával való jelelés során nem arra megy a játék, hogy mi mindent tanítsunk, hanem pont arra, hogy azt tegyük számára kifejezhetővé eme nyelv szó szerint kezébe adásával, amit már tud.

Kata Beszélő Babakezek programjában átadja azt a tudást az anyukáknak, amellyel a nonverbális időszakban könnyebbé válik a megértés és megértetés, és így még több szép pillanat adódhat. Nálunk az első visszajelelt jel 9 hónaposan a szopizni jele volt. Nemcsak éhségkor jelelte Dénes, hanem akkor is, ha szeretgetésre vágyott. Amiről beszélünk a szoptatás fontossága és szépsége kapcsán, miszerint a szoptatás több mint puszta táplálás, azt egy csöpp fiúcska el is tudja nekünk mondani maga egyetlen(!) jelben. Most, másfél évesen is hasznát látjuk a jelbeszédnek, amikor hasonlóan hangzó szavakat még nem mond teljesen tisztán. Ilyenkor – ha a kontextusból nem érthető, mit akar – egyértelműsítheti azt jelelve. Jelelés nélkül is gyönyörű a babakor, ehhez csak hozzáadhat még több pozitívumot a babajelbeszéd, ha nem tekintjük zseninevelő programnak (lévén nem is az), és elfogadjuk és örömmel is fogadjuk babánk jeleit, legyen az 5, 15 vagy 100.

Horváth-Civa Éva pszichológus
A teljes írás itt olvasható: A babajelbeszéd pszichológus szemmel

A jelelés nemcsak könnyűvé tette a mindennapokat, hanem érdekessé is

Nálunk sem volt jellemző a hiszti vagy frusztráltság a meg nem értettség miatt, nem voltam stresszes, hogy nem értem a gyereket, sőt! a mindennapokat olyannyira könnyűvé tette, nem is hittem volna, pl. ha éjjel felsír a gyerek, anyuka kapkod, fázik? melege van? éhes? szomjas? én csak megkérdeztem tőle, mi a baj, és ő jelekkel elmondta. Igény kielégítve, mindössze 3 perc alatt, egyikünk szeméből sem ment ki az álom, alvás tovább! Ha rosszat álmodott, még azt is elmesélte jelekkel, hogy mit, én pedig fel tudtam oldani a rossz érzéseit az álommal kapcsolatban... A jelelés ráadásul nemcsak könnyűvé tette a mindennapokat, hanem érdekessé is, mert ki gondolta volna, hogy a 18 hónapos gyerek képes visszaemlékezni négy hónappal azelőtti eseményre és pontosan felidézni, mi történt...

Töreki Milla és kisfia, Noel
A teljes írás itt olvasható: Csodás élményeket adott a babajelbeszéd II.

Az anyukám elég szkeptikus volt

Az anyukám elég szkeptikus volt a jelelést illetően, ehhez képest a könnyeit törölgette a meghatottságtól, amikor Pankát először látta tudatosan jelelni. Szerintem nem gondolta volna, hogy ennyire okosak a babák ilyen kicsiként is.

Petra és kislánya Panka

Oldalak