Bemutatkozás | Beszélő Babakezek

Bemutatkozás

Zentai Kata vagyok, a Beszélő Babakezek™ program vezetője.

10 éves bölcsész pálya után gyermekem születése hozott fordulatot életemben. Ekkor ismerkedtem meg a babajelbeszéddel, ami még Magyarországon szinte ismeretlen volt. Lenyűgözött, hogy a jeleknek köszönhetően bepillanthatunk a beszélni még nem tudó gyermekek gondolataiba.

Elkezdem felkutatni a téma tudományos hátterét, megtanultam a magyar jelnyelvet és nemzetközi babajelbeszéd-oktatói képesítést is szereztem.

Segítem a szülőket, hogy boldog, kiegyensúlyozott kapcsolatot teremtsenek babáikkal és közösen átéljék a beszéd előtti kommunikáció csodáját.

2008 óta tartok babajelbeszéd-tanfolyamokat Beszélő Babakezek™ néven. A legtöbb tanfolyamot én tartottam hazánkban, ezzel rengeteg szakmai tapasztalatot szereztem.

Több mint kétezer elégedett kismama végezte el a Beszélő Babakezek tanfolyamokat, ami segítette a kisbabájukkal folytatott kommunikációjukat.

A Beszélő Babakezek márkanevet az e név alatt megjelenő babajelbeszédes könyvsorozat is erősíti, amelynek ötletadója és szakértője vagyok.

Babakezek oktatói közösség

A megszerzett szakmai tudás után láttam hozzá a franchise rendszer kidolgozásához, hogy több Beszélő Babakezek oktatót összefogva a programot még magasabb szintre emeljük. 2013-tól, az első partner belépésével franchise rendszerben működik a vállalkozás.

Az oktatói közösséget egymást támogató szakértők és szaktanácsadók képezik, mindenki abból tesz hozzá a közös tudáshoz, amihez legjobban ért. Az oktatók között van gyógypedagógus, logopédus, kisgyermeknevelő, jeltolmács, védőnő, pedagógus, szülő-csecsemő konzulens és más segítő foglalkozású szakember.

A vidéki oktató partnerek bemutatkozásai ide kattintva olvashatók.

Budapesten Hamar-Szelényi Évával tartok Beszélő Babakezek tanfolyamokat.
Évi örömmel csatlakozott a Beszélő Babakezek oktatók táborához, mivel a babajelbeszéddel már 15 éves kapcsolata van. Egy családtagja révén csöppent bele, és azóta több ízben használta a munkája során és a gyermekeivel való kommunikációban is. A kisebb gyermeke még aktív jelelő, a nagyobbik már iskolás.

„A családokért dolgozom, a babára vágyástól kezdve több területen jártas szakértőként segítek a hozzám fordulóknak. Gyógypedagógus, logopédus, perinatális szaktanácsadó és szülő-csecsemő konzulens vagyok. Oktatok, fejlesztek, tanfolyamokat és tanácsadást tartok, segítem a családi kapcsolatokat, kötődést. Fontos számomra a válaszkész szülői gondoskodás, ezért váltam Beszélő Babakezek program oktatójává” – vallja Évi.

Évihez a Beszélő Babakezek tanfolyamokon kívül is fordulhattok tanácsért vagy csatlakozhattok a beszédindító foglalkozásaihoz. A budapesti Beszélő Babakezek tanfolyamokon kívül speciális helyzetekben online vagy egyéb Pest megyei helyszíneken is tart babajelbeszéd-foglalkozásokat.
Elérhetősége: evi(kukac)babakezek(pont)hu

Beszélő Babakezek közösség

Többszintű tanfolyamokat tartunk, ami lehetőséget nyújt arra, hogy az elégedett szülők többször is visszatérjenek. Számukra már nemcsak a foglalkozások jelentik az értéket, hanem a Beszélő Babakezek közösséghez való tartozás is, egy kötődő nevelés iránt érzékeny, hasonló gondolkozású szülői közösséghez.

A szülők a babajelbeszéd-tanfolyamokon kívül különböző közösségi tereken tarthatják velünk és egymással a kapcsolatot: Facebook Babakezek közösség zárt csoportja, Beszélő Babakezek találkozók, koncertek, könyvbemutatók és havi rendszerességű ingyenes tanácsadás és eszmecsere áll rendelkezésükre.