Óriási móka: Babakezek – babajelbeszéd | Beszélő Babakezek

Óriási móka: Babakezek – babajelbeszéd

Éjjel van, sír a babád, de nem tudod, mi a baja? Végig zongorázod a lehetőségeket; talán éhes, jól jönne egy korty víz vagy szopni szeretne? Vagy fázik? Vagy épp melege van? Rosszat álmodott? Kényelmetlen az új pizsama? Nő a foga? Fáj a hasa? Talán lázas? Oh, ugye nem lesz beteg? Vagy csak ölelésre vágyik?

Bárcsak elmondaná, mit szeretne!

Van megoldás: a babajelbeszéd. Egy anyuka mesélte a fenti történetet, ezek a gondolatok cikáztak benne, amikor a babája sírására ébredt.  De nem kellett végigjátszania a rítust: megetetem-megitatom, felveszem-leteszem és a többit, hanem a gyermeke mutatta a lámpa jelét. Hoppá, nem kapcsolták fel az éjjeli fényt. Lámpa felkapcsolva, probléma megoldva tíz másodperc alatt, a gyermek ismét nyugodt, mindenki aludhat tovább. :-)
 

Miért ne hagyd ki?

A babajelelésnek semmi hátránya és eszméletlenül sok előnye van.

 • „ Élvezte megmutatni, mennyi mindent ismer már a világból.”
   
 • „Öröm látni az elégedett mosolyt az arcán, hogy ki tudja fejezni magát és megértjük, mit is szeretne.”
   
 • „Ha nem jelelnénk, lemaradnánk a korai felfedezéseiről.”
   
 • „Visszagondolva, örülök, hogy a kíváncsiság győzött és nem maradtunk le egy ekkora élményről.”
   
 • „A hisztik a tizedére csökkentek.”
   
 • „A jelelés nemcsak könnyűvé tette a mindennapokat, hanem érdekessé is.”

A babajelbeszédről és előnyeiről itt olvashatsz bővebben: babakezek.hu/mi-a-babajelbeszed
 

Segít ráhangolódni

Az a legjobb, ha úgy fogod fel a babajelelést, hogy ez a módszer csak azt gazdagítja, amit amúgy is csinálsz, egy plusz vizuális ingerrel gazdagítod a babáddal folytatott társalgást és játékot. Olyan mértékben alkalmazod a jeleket, ahogy neked és a családodnak jó, kényelmes és természetes. A Beszélő Babakezek módszer segít ráhangolódni a még nem beszélő gyermekedre, így még több szép élményt adhat ehhez a korszakhoz.
 

Egy kincs

Ráadásul a jelkincs egy olyan kincs, amit nem kell feltétlenül elhagynunk akkor sem, ha már beszél a gyermekünk. Az én fiam 10 éves, még mindig használjuk a jeleket! Rendben, most azt mondod, hogy ez az én szenvedélyem és a Beszélő Babakezek program vezetője vagyok, így még szép, hogy használjuk! De sok egykori tanítványom már szintén iskolás és nem én vagyok az egyedüli példa, hogy lehet használni a jeleket pl. az érzelmek kifejezésében, az idegen nyelv elsajátításában, titkos beszédben és még rengeteg egyéb területen is.
 

Beszélő Babakezek tanfolyamok

A Babakezek tanfolyamok segítenek abban, hogy minél egyszerűbben, természetesebben és hatékonyabban jelelj a babáddal. Megbeszéljük, hogyan válasszuk ki a kezdő jeleket, melyek legyenek azok, és azt is, hogyan jeleljük azokat. Megtanuljuk a babád számára legfontosabb jeleket, rengeteg praktikus ötletet kapsz a jelek bevezetésére is. Természetesen segédanyagokat is kapsz. És egy nagy ajándék, hogy a Babakezek közösség része leszel!
Mert: "Jó ide járni és találkozni hasonló gondolkodású anyatársakkal."

Induló tanfolyamok: babakezek.hu/idopontok