Jó móka kicsinek és nagynak | Beszélő Babakezek

Jó móka kicsinek és nagynak

Ami a rádióriportból kimaradt

A érdeklődőknek szóló januári ingyenes Babakezek bemutatót és az azt követő Jelkincsbővítő Ebédet a Kossuth Rádió Trend-idők műsorának riportere is meglátogatta és interjút készített velem (Zentai Kata) és a tanítványaimmal. A Babakezek közösségnek szóló Jelkincsbővítő Ebéden sok rutinos jelelő anyuka is részt vett, akik már a második gyermekükkel is jelelnek és lelkesen járnak a Beszélő Babakezek tanfolyamokra és az ebéddel egybekötött különleges foglalkozásokra. A mostani izgalmas téma a „Varázslatos Érzékek” volt.

"Jó ide járni és találkozni hasonló gondolkodású anyatársakkal." – mesélik.

A 4 perces riport meghallgatható felvételről. De a műsoridő szűkössége miatt kimaradt interjúkról lemaradtatok. Sok részt nem vágtak be a műsorba, így a Dorkával készített beszélgetést sem. Ezért kértem Dorkát, hogy pár szóban írja le, mit jelent nekik a babajelelés.

"Már a második babámmal jelelek: az egész család rajong a Babakezekért.:-) Számomra a babajelbeszéd a gyermekeim korai jobb megértését, és ezáltal a kapcsolatunk elmélyülését hozta, egyszerűsíti a mindennapokat, miközben a kicsik "megnemértettségből" fakadó frusztrációja csökken, a dackorszak lényegében elmarad, és tapasztalatom szerint sokkal hamarabb kezdenek beszélni (azáltal, hogy a jelekhez tartozó szavakat is mondogatják). A nagyobb fiam nagyon élvezi, hogy kommunikálhat a kistestvérével. A Babakezek tanfolyam pedig nagyon jó móka a kicsinek és a nagynak is, miközben hatalmas lendületet ad a jelelésben.:-)"
Rohwer-Nahóczki Dorka

„Nem gondoltam volna, hogy egy egyévesen is már milyen jól „meg tudják fogalmazni”, hogy mit szeretnének. A babajelbeszéd segítségével ez nyilvánvalóvá vált.” – mesélte a riportban Rudnicki Lívia.

Hallgasd meg a felvételt itt: